ONDERHOUD AAN EEN SCOOTMOBIEL IS BELANGRIJK

Uw scootmobiel wordt volgens een onderhoud schema zorgvuldig nagekeken.

Elke 1000 tot 1500km is een onderhoudsbeurt nodig aan uw scootmobiel.

 • Alle bewegende delen worden gesmeerd
 • De motor word doorgeblazen zodat het koolstof eruit gaat (belangrijk tussen de 1000 en 1500km ) 
 • Koolborstels in de motor worden gecontroleerd en de collector word schoon gegumd. (belangrijk tussen de 1000 en 1500km )
 • Bedrading en stekkers worden gecontroleerd net zoals de banden die worden gecontroleerd op uitdroging, profiel,
  bandendruk en natuurlijk de verlichting.
 • Accu worden belast getest met onze capaciteitstester en de lader word getest.
 • Tot slot geven wij de scootmobiel een kleine poetsbeurt voordat u hem weer gaat gebruiken.
 • €175,- kost een onderhoudsbeurt exclusief voorrij kosten
 • €125,- onderzoek kosten bij storing exlusief voorrij kosten
 • Voorrijkosten €60,- in Flevoland buiten Flevoland in overleg.

 

Uiteraard is het belangrijk dat u regelmatig zelf uw scootmobiel controleert. Kijk of alle verlichting het doet en controleer regelmatig de banden spanning ( 2 bar 2.5 bar

Onderhoud aan een scootmobiel is cruciaal om verschillende redenen, die allemaal bijdragen aan de veiligheid, betrouwbaarheid, levensduur en het comfort van de gebruiker. Hieronder volgen de belangrijkste redenen waarom regelmatig onderhoud aan een scootmobiel belangrijk is:

1. Veiligheid

Een van de belangrijkste redenen voor regelmatig onderhoud is het waarborgen van de veiligheid van de gebruiker. Dit omvat het controleren van de remmen, banden, verlichting en andere kritieke veiligheidsonderdelen om ervoor te zorgen dat ze naar behoren functioneren. Gebreken aan deze systemen kunnen leiden tot ongelukken of gevaarlijke situaties.

2. Betrouwbaarheid

Door regelmatig onderhoud blijft de scootmobiel betrouwbaar. Dit betekent dat gebruikers erop kunnen vertrouwen dat hun voertuig hen niet in de steek laat, vooral niet tijdens lange uitstapjes of in situaties waarin het moeilijk is om hulp te krijgen bij pech.

3. Levensduur

Regelmatig onderhoud kan de levensduur van een scootmobiel aanzienlijk verlengen. Door slijtage aan onderdelen tijdig te herkennen en te vervangen, worden ernstige defecten voorkomen die anders tot dure reparaties of zelfs tot de noodzaak van een volledige vervanging van de scootmobiel zouden kunnen leiden.

4. Prestaties

Onderhoud zorgt ervoor dat de scootmobiel optimaal presteert. Dit omvat niet alleen de rijprestaties, zoals snelheid en wendbaarheid, maar ook de efficiëntie van de batterij. Goed onderhouden batterijen hebben bijvoorbeeld een langere levensduur en bieden een grotere actieradius.

5. Comfort

Regelmatig onderhoud kan ook het comfort van de gebruiker verbeteren. Dit omvat het aanpassen van de stoel, stuurinrichting en vering om een comfortabele rit te garanderen. Slijtage aan deze onderdelen kan leiden tot een minder comfortabele ervaring.

6. Kostenbesparing

Hoewel regelmatig onderhoud kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn geld besparen door dure reparaties en vervanging van onderdelen te voorkomen. Preventief onderhoud is vaak goedkoper dan reparaties na een defect.

7. Waardebehoud

Een goed onderhouden scootmobiel behoudt beter zijn waarde. Dit is vooral belangrijk als de eigenaar van plan is de scootmobiel in de toekomst te verkopen of in te ruilen.

Kortom, regelmatig en zorgvuldig onderhoud aan een scootmobiel zorgt ervoor dat het voertuig veilig, betrouwbaar en plezierig in gebruik blijft, terwijl het ook helpt om onverwachte kosten en ongemakken te vermijden.

 
 
 
 
 
Scootmobiel onderhoud en reparatie