Dé 10 vragen voor het aanschaffen van een Scootmobiel

 

  1. Waar wilt u de scootmobiel met name voor gebruiken?
  2. Welke afstanden wilt u met de scootmobiel rijden?
  3. Hoeveel wielen heeft de scootmobiel?
  4. Welke snelheid kan de scootmobiel halen?
  5. Wilt u de scootmobiel makkelijk mee kunnen nemen in de auto?
  6. Welke zitting en vering is geschikt voor mij?
  7. Welke accu’s worden er geleverd bij de scootmobiel?
  8. Kan ik gebruik maken van een PGB voor de aanschaf van mijn scootmobiel?
  9. Wat zijn handige accessoires die u zou willen gebruiken?
  10. Wat is het budget?

1. Waar wilt u de scootmobiel met name voor gebruiken?

Of u de scootmobiel met name binnenshuis gebruikt of graag lange ritten buiten wilt maken maakt uit voor de keuze van het soort scootmobiel. Binnenshuis is een wendbaardere 3 wiel scootmobiel praktischer dan een veilige stabielere 4 wiel scootmobiel. Door de kortere draai cirkel van de 3 wiel scootmobiel is het manoeuvreren binnenshuis of in een winkel wat gemakkelijker maar minder veilig en stabiel . Wilt u langere ritten maken dan is het comfort en de stabiliteit van een 4 wiel scootmobiel een enorm voordeel. Er zijn ook compacte 4 wiel scootmobielen met een korte draai cirkel die voor elke situatie te gebruiken zijn. Wij raden in de meeste gevallen een 4 wiel scootmobiel aan. Door de betere zitting en vering is het een stuk prettigere om lange ritten te maken.

2. Welke afstanden wilt u met de scootmobiel rijden

De afstand die een scootmobiel kan afleggen is met name afhankelijk van de capaciteit en de soort accu’s in de scootmobiel. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die van invloed zijn op de afstand die u kunt afleggen met een scootmobiel, denk hierbij aan de bandenspanning, het wegdek, het gewicht van de bestuurder en de route die u gaat afleggen. Is de route heuvelig dan zal de actieradius van je scootmobiel drastisch afnemen. Wilt u dus grote afstanden afleggen in uw scootmobiel let dan vooral op de actieradius van de scootmobiel.

3. Hoeveel wielen heeft de scootmobiel?

Scootmobielen zijn leverbaar met 3 of 4 wielen en de keuze van het aantal wielen wordt met name bepaald door het gebruik van de scootmobiel. Gebruikt u de scootmobiel met name binnenshuis dan is de wendbaardere 3 wiel scootmobiel een mogelijkheid. Zoals hierboven al aangegeven is een 4 wiel scootmobiel veel stabieler en meer geschikt om lange afstanden mee te rijden. Maar er zijn ook compacte 4 wiel modellen met een korte draaicirkel geschikt voor kleinere ruimtes en toch stabiel.

4. Welke snelheid kan de scootmobiel halen?

De snelheid die een scootmobiel kan halen verschilt van model tot model. Over het algemeen zijn de 4 wiel scootmobielen sneller dan de 3 wiel modellen. Maar ook hier moet u goed kijken naar waar u de scootmobiel voor gaat gebruiken. Het spreekt vanzelf dat binnenshuis de snelheid vele malen lager ligt dan wanneer u lange ritten wilt maken. Maar wilt u wat sneller rijden tijdens lange ritten let dan ook op de inhoud en het vermogen van de accu’s deze bepalen mede hoe lang u de hogere snelheid kan aanhouden, bij kleinere accu’s neemt de snelheid eerder af.

5. Wilt u de scootmobiel makkelijk mee kunnen nemen in de auto?

Gaat u nog regelmatig er lekker op uit of geniet u nog van heerlijke vakanties dan is een opvouwbare scootmobiel een praktische oplossing. Doordat u de scootmobiel kunt opvouwen en zijn lichte gewicht is deze makkelijk te vervoeren of mee te nemen in de kofferbak van uw auto. Een hele praktische oplossing voor dagjes weg of vakanties maar niet geschikt voor lange ritten.

6. Welke zitting en vering is geschikt voor mij?

Welke zitting geschikt voor u is verschilt van persoon tot persoon. Er zijn heel veel factoren die het comfort van de scootmobiel beïnvloeden. Denk hierbij aan de bouw van de bestuurder, het terrein waar u de scootmobiel gaat gebruiken, de vering van de scootmobiel, enz. Maak gebruik van de gratis proefritten om er echt achter te komen welke scootmobiel u het meeste comfort biedt. Probeer verschillende modellen uit want alleen zo weet u zeker dat de scootmobiel voldoet aan je verwachtingen.

7. Welke accu’s worden er geleverd bij de scootmobiel?

De actieradius en de snelheid zijn een aantal elementen die worden bepaald door het vermogen van de accu’s in uw scootmobiel. In de regel geldt hoe zwaarder de accu’s hoe groter de actieradius en hoe langer de scootmobiel de snelheid kan aanhouden. In een scootmobiel zitten 2 accu’s en het is verstandig om de accu’s 1x per jaar of als u twijfelt te laten testen. Tijdens de onderhoudsbeurt worden standaard de accu’s getest of ze nog genoeg vermogen leveren of dat ze aan vervanging toe zijn. Helemaal nieuw zijn de Lead Carbon accu’s, deze gaan 2x zo lang mee en kunnen tussen door bijgeladen worden ook als de accu nog niet leeg is in tegenstelling tot AGM en GEL accu’s als die accu’s geladen worden mag je het laden nooit onderbreken want dat gaat ten kosten van de levensduur. Door deze nieuwe techniek bent u altijd verzekerd van een scootmobiel die start klaar is.

8. Kan ik gebruik maken van een PGB voor de aanschaf van mijn scootmobiel?

Persoons Gebonden Budget (PGB) regelt hulp en ondersteuning voor burgers, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij. Als u gebruik kunt maken van deze regeling dan is het mogelijk om een scootmobiel aan te schaffen via de gemeente en het persoonsgebonden budget. Wilt u hulp bij het aanvragen van een PGB kom dan langs in de winkel want we helpen je graag.

9. Wat zijn handige accessoires voor uw scootmobiel?

Er zijn heel veel accessoires verkrijgbaar voor scootmobielen. Denk hierbij aan tassen, manden, spiegels, beenhoezen, wandelstokhouders, enz. Welke accessoires handig voor u zijn hangt natuurlijk af van de persoon en wat u gaat doen met de scootmobiel. In onze winkel treft u een groot assortiment accessoires aan om u te helpen bij de keuze welke accessoires voor u van toegevoegde waarde kunnen zijn.

10. Wat is het budget?

Natuurlijk is het budget een belangrijke factor bij de keuze voor een scootmobiel. Kun je gebruik maken van een PGB of moet je de scootmobiel zelf bekostigen? Dit maakt uit in de keuze van de scootmobiel. Scootmobielen zijn er in verschillende prijsklassen elk met hun eigen specifieke kenmerken. In onze showroom vindt u een uitgebreide collectie nieuwe en gebruikte scootmobielen in elke prijsklasse. Zo zit er altijd wat tussen wat aansluit bij uw wensen en budget.